Tag et lån som studerende, og få luft i økonomien

Livet som studerende kan nogle gange være ufordrende. Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, på trods af SU og eventuelt arbejde ved siden af. Det skyldes at livet i Denmark generelt er dyrt, men også at de videregående uddannelser er at finde i de større byer, hvor huslejen er høj, og der er mangel på billige studieboliger. Lån penge, og få lidt luft i økonomien, og muligheden for at leve af andet end pasta med ketchup!

 

Livet som studerende er dyrt

Det kan være mere end almindeligt svært at finde en bolig i forbindelse med studiestart. Det vurderes at der for øjeblikket mangler op til 22.000 studieboliger på landsdækkende plan i de store byer som København, Odense, Aarhus og Aalborg. Det presser priserne op for de værelser og boliger, der er til rådighed.

Mange unge flytter hjemmefra for første gang i forbindelse med studie. Det betyder naturligvis en fast månedlig udgift, da der skal betales husleje. Det er samtidig en stor engangsudgift, der ofte indebærer at betale et større indskud til en lejlighed/værelse, og desuden skal der købes nye møbler. Oven i dette kommer penge til at leve for, samt udgifter til bøger, transport, m.m.

Det kan altså være en dyr omgang at være studerende, og det er ikke så mærkeligt, at SU’en hurtigt kommer til kort, og det kan være nødvendigt at tage et lån.

Forskellige låntyper

Man kan som studerende bruge et lån, til at få lidt mere overskud til hverdag, og til at leve en smule bedre, end man ville gøre uden et ekstra rådighedsbeløb.

 

Løsningen kan være et SU-lån, der anvendes af mange studerende. Renten er lav, og man modtager pengene hver måned, samtidig med at man modtager ens SU. Man skal dog passe på, at det ikke tager overhånd, og man pludselig står med en stor gæld, da det er en automatiseret proces, hvor man ikke tænker så meget over, hvor mange penge man ender med at låne.

 

Hvis man af denne grund føler, at et SU-lån ikke er den rigtige løsning, så kan man også vælge et engangsbeløb. Igen skal man være opmærksom på, at man ikke overlåner, og altså låner mere, end det man reelt har brug for. Man kan miste kontrollen, og bruge pengene på en masse ting, der slet ikke er behov for. Det er ingen, der har lyst til at gå rundt med en stor gæld i bagagen.

 

Inden man beslutter sig for, hvilket lån man vil tage, og hvilken lånudbyder, der er mest interessant, bør man undersøge markedet, og forskellige muligheder. Det kan man f.eks. gøre via online sammenligningssider. På den måde kan man finde frem til dét billige lån, der egner sig bedst til ens behov. Man kan desuden undersøge de forskellige låntyper. I nogle tilfælde er tilbagebetalingsfristen kort, når man tager et lån online. Her kan det måske være en bedre løsning at tage et forbrugslån, alt efter hvad formålet med lånet er.

Indlægs forfatter: admin