Til kvinder: Sådan bekæmper du hårtab

Hårtab er ikke sjovt lige meget hvad. For rigtig mange mennesker er det nemlig sådan, at håret er en essentiel del af den måde, vi ser ud på, og en essentiel del af vores selvforståelse. Vi bruger lang tid på at sætte vores hår, og vi bruger mange penge på at få det klippet.

Derfor virker det enormt unaturligt for os, hvis håret begynder at falde ud. Vi synes det er direkte naturstridigt at vores hårpragt ikke længere er så imponerende, og mange føler, at det virkelig kan være med til at skæmme deres udseende.

Forskellen på mænd og kvinder

Der er dog forskel på, hvor naturligt det rent faktisk er, at man begynder at tabe håret. Således er det for mange mænd sådan, at hårtab eller tyndere hår er en ganske naturlig del af det at blive ældre. Selvom man ikke synes det er fedt, er det ofte den vej, som det går.

Sådan er det ikke helt med kvinder. Mens det er meget normalt, at kvinders hår ændrer sig eller måske bliver tyndere med årene, så er det langt sjældnere, at de direkte begynder at tabe det. Oplever du hårtab som kvinde, bør du derfor være opmærksom på mulige fysiske årsager.

Grunde til hårtab: stress og psykiske problemer

En årsag til hårtab, som mange kvinder nok kommer til at opleve en eller flere gange i løbet af livet, kan være stress. Når du er stresset på grund af noget arbejde, en eksamen eller andet, så kan du opleve, at din krop reagerer på forskellige måder.

En af disse kan være hårtab. Fælder du rigtig meget og er du bekymret, så prøv at tænke lidt over, hvordan du ellers går og har det; går noget dig på? Oplever du angst eller andre psykiske problemer?

Grunde til hårtab: manglende pleje og vitaminer

B-vitamin er en af de ting, som er med til at gøre håret sundt, stærkt og blankt. Mangler din krop af den ene eller den anden grund B-vitamin, kan det nemt resultere i tyndt og usundt hår eller endda hårtab.

Dårlig pleje eller usunde hårrutiner kan også være en medvirkende faktor. For eksempel kan det være at du bruger en shampoo og balsam, som slet ikke er gode for dit hår. Det kan også være, at du vasker håret for tit eller bruger en børste, som er alt for hård ved din hovedbund.

Arbejd proaktivt mod hårtab

Heldigvis er der meget du kan gøre, hvis du som kvinde oplever, at du taber håret. Når du har lokaliseret det, som du mener er årsagen til det, kan du nemlig foretage dig en række ting. Disse gælder dog også for dig, som ikke nødvendigvis taber håret.

Det er nemlig altid godt at passe godt på dig selv og passe godt på dit hår. Din krop skal holde i rigtig mange år, og det er en dum idé at slide for meget på den for hurtigt. Tænk over dit stressniveau og tænk over dine plejerutiner, så kan du måske helt undgå hårtab.

Idéer mod hårtab

hairboost.dk/ kan du læse en række gode råd til hvad du kan gøre, når først du er begyndt at tabe håret eller måske få meget tyndt hår. Rigtig mange af disse handler om at skifte til bedre og mere nærende hårplejeprodukter.

Det er vigtigt at huske, at hårtyper er forskellige. Tykt, tørt hår har således brug for én type af shampoo, imens tyndt eller fedtet hår har brug for en anden. Vigtigst af alt er det dog at give kroppen god næring, så den kan overføre dette til håret.

Indlægs forfatter: admin