Vælg økologi til dine børn

Kun det bedste er godt nok til vores børn. Du er måske allerede gået all-in på økologiske madvarer til børnene, og det er da også den helt rigtige vej at gå. Men der er mange andre områder, hvor det ligeledes er muligt at skifte til økologiske alternativer, selvom man måske ikke lige umiddelbart tænker over det i første omgang. Her kan du læse mere om, hvad for nogle økologiske alternativer der er tilgængelige for børnefamilier ud over mad og drikke.

Økologisk børnetøj

Det er bare en rigtig fin løsning med økologisk tøj. For det første er det naturligvis godt for miljøet, og det er altså et vigtigt signal at give børnene med hjemmefra. Men det er også meget bedre for deres sundhed at købe økologisk tøj. Det kan nemlig være mange skadelige stoffer i konventionelt produceret tøj, og selvom du vasker det inden brug, kan det godt kræve en del ture i vaskemaskinen, før de er væk.

Så findes der også bare rigtig meget økologisk børnetøj, som er produceret i gode, bæredygtige materialer. Du vil derfor ikke opleve dårlig kvalitet eller materialer, som huden har svært ved at ånde i. Generelt er tøjet produceret med henblik på god kvalitet og gode processor hele vejen igennem, så du kan ligeledes glæde dig over, at det er blevet fremstillet under forsvarlige forhold. I en verden, hvor der er meget langt fra produktion til forbruger, er det helt essentielt at kunne vide sig sikker på, at ingen mennesker har lidt under fremstillingen af dit eller dine børns tøj. Og det kan du være sikker på, når du køber økologisk. Her kan du se et fint udvalg, som dine børn uden tvivl vil elske at have på.

Økologiske plejeprodukter

Du køber sikkert allerede parfumefri cremer, sæber, vådservietter og hvad børn nu ellers har brug for, men hvis du gerne vil være helt sikker på, at alt er i orden, er det en god ide at kigge efter Ø-mærket, når du køber plejeprodukter.

På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle dårlige stoffer involveret i fremstillingsprocessen. Allergimærker er super brugbare, så du ved, at der ikke er allergifremkaldende stoffer til stede, men de siger ikke noget om, hvorvidt produkterne er økologisk fremstillet. Derfor kan der for eksempel godt være anvendt ikke-økologiske planter i processen, og på den måde er du ikke sikret mod den kemi, der anvendes til konventionel dyrkning. Det lyder måske som en detalje, men hvis du gerne vil gå øko-vejen, er det et område, du bør være opmærksom på. Især hvis du gerne vil give dine børn værdier, hvor der er fokus på at passe godt på vores Jord, er det vigtigt at lægge en god grobund for deres fremtidige forbrugsmønstre ved at vise dem, at der er økologiske alternativer på alle områder, og at det ikke kun begrænser sig til maden. Man kan sige, at økologisk mad er et godt skridt på vejen, men hvis du vil gå hele vejen, er der mange vaner at forholde sig til.

 

Indlægs forfatter: admin