Tag på skøn ferie nær Skagen, og nyd den gode stemning

Går du og drømmer om at komme lidt væk fra hverdagens trummerum? Så er det oplagt at tage en tur til Nordjylland, hvor du blandt andet finder Skagen, et af Danmarks smukkeste steder. Det kan dog være rigtig svært at få noget at overnatte i selve Skagen, og derfor er det en rigtig god ide at kigge på nogle andre mindre byer, som ligge rundt omkring. For eksempel er Ålbæk et rigtigt godt bud, hvor du kan lave masser af skønne ting.

Det kan du spise

Der er en grund til, at maden kommer først. Ålbæk har nemlig rigtig mange skønne spisesteder, hvor deres serveres en masse spændende retter. Du kan naturligvis få fisk i lange baner, men der er også rig mulighed for at prøve avanceret finere madlavning.

For eksempel er Ålbæk Kro helt sikkert et besøg værd og en af de bedste restauranter i omegnen. Her finder du et udsøgt menukort med specialudvalgte retter, som du højest sandsynligt ikke har prøvet før – eller i hvert fald ikke får tit. Her kan du udforske, hvad der serveres, og glæde dig til du skal afsted.

Det kan du lave

Du kan naturligvis besøge Skagen eller Frederikshavn, som ligger lige i nærheden, men der er også mange aktiviteter i selve Ålbæk. Du kan for eksempel besøge havnen, som er super hyggelig. Oprindeligt var havnen et fiskerleje, men nu fungerer den som både fiskeri- og lystbådehavn.

Så kan du også besøge Råbjerg Mile. Her kan du opleve vores helt egen ørken, som du ikke finder andre steder i Danmark. Sand så langt øjet række, og en ganske særlig stemning du ikke finder andre steder i landet. Det er da ligefrem en af Europas største vandreklitter, så du kan nemt få tiden til at gå der. Generelt er naturen rigtig smuk og meget frodig. Her er skove og enge, spændende dyreliv og især fuglene er der mange af, som er værd at observere.

Indlægs forfatter: admin