Start på efterskole og bliv klar til gymnasiet

Har du et barn, der afslutter niende klasse efter sommerferien, ved du at der snart skal træffes nogle beslutninger. Skal man forstætte i tiende klasse eller skal man direkte på gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse. Mange unge vælger at tage direkte på gymnasiet efter niende klasse, men mange oplever desværre også at det er sværere end de havde regnet med. Det er ikke alle, der er både fagligt eller personligt klar til at komme i gymnasiet efter niende klasse. På en gymnasie forberedende efterskole eller uddannelse forberedende efterskole kan man blive klar til det næste skridt i livet. Klik ind på http://www.keskole.dk/meget-mere/uddannelse-forberedende-skole.html hvis du vil læse mere om den gymnasie forberedende efterskole

 

Faglig udvikling

Senator_O'Connor_College_School

Det er som sagt ikke alle, der er klar til at komme i gymnasiet med det samme efter niende klasse. Man oplever i stigende grad, at der er nogle elever der hænger lidt bremsen og har svært ved at følge med. Hvis man har haft det svært rent fagligt i folkeskolen, kan det være en hård omvæltning pludselig at gå i gymnasiet.

På de særlige efterskoler, hvor man bliver klædt på til at starte i gymnasiet, kan man få nogle forskellige faglige redskaber, der gør, at man bliver klar rent fagligt. Her lærer man f.eks. at tage rigtig gode noter. Måden man lærer på i gymnasiet kan være meget anderledes end i folkeskolen og derfor er det godt for nogle, at snuse lidt til det inden de rent faktisk begynder. Hvis man har nogle steder rent fagligt, hvor man halter efter, kan man også forbedre disse faglige kompetencer på efterskolen. Hvis man har svært ved at læse eller svært ved matematik kan man f.eks. forbedre dette.

 

Personlig udvikling

 

Det er dog ikke kun rent fagligt, at man har mulighed for at udvikle sig på efterskolerne. Mange unge mennesker er simpelthen ikke klar til gymnasiet efter niende klasse i forhold til deres personlige udvikling. Mange er bare ikke modne nok. Mange kan have brug for et ekstra år til at modne, inden de står med de mange udfordringer, som gymnasiet ofte bringer. I gymnasiet kommer man pludselig til at stå over for helt nye problemstillinger, som man ikke har oplevet i folkeskolen. Det sociale i gymnasiet er meget anderledes, og dette har man mulighed for at opleve og lære på en efterskole og dermed er man bedre forberedt på gymnasiet.

Indlægs forfatter: admin