Rejser til Sri Lanka, for dyreelskerne

Solen skinner ned fra en blå himmel, overalt synger fuglene der hviler sig på hotellets terrasse, og fra de andre mennesker på stranden der hviler sig i skyggen fra de store stand parasoller, lyder en sagte brummen af snak og latter. Et par børn leger i strandkanten, ekstatiske over at have fundet en hel spandfuld krabber der nu løber rundt i en fordybning i strandsandet, imens en stolt far med enorme solbriller smilende ser til fra sin plads i solen. Bølgerne fra det blå hav ruller ind over det hvide sand i en smuk rytmisk bevægelse, som var det øens hjerteslag.

20Hjemme i Danmark vælter regnen ned fra grå skyer og på gaderne går et hav af sammenbidte ansigter under rejste paraplyer i store frakker og tykke vinterstøvler.

Det er ikke svært at se hvorfor så mange danskere hvert år rejser til Sri Lanka, et lille ø paradis i det sydlige Asien, der byder turister velkommen med smukke hvide sandstrande og et hav af turistaktiviteter, der kan hjælpe de vinterramte danskere med at glemme det hårde vintervejr derhjemme. Med sine 14 nationalparker er det nemt at finde noget at lave på det smukke ø paradis.

Mange rejser til Sri Lanka grundet dyrelivet

Sri Lanka er kendt for sit rige dyreliv, både til havs og til lands, og det er blandt andet denne overflod af liv og forskellige arter, der hvert år tiltrækker tusinde af turister til ø området.

Er man en god svømmer, er rejser til Sri Lanka en gylden mulighed for ikke blot at benytte sig af muligheden for at svømme med delfiner, men også for at tage chancen og svømme med jordens største og mest prægtige pattedyr – Blåhvalen. Der er ikke mange steder i verden hvor det er muligt at svømme med blåhvaler, så hvis man rejser til smukke Sri Lanka under “hval sæsonen” og har man mod på at svømme med disse rolige giganter, er det en oplevelse for livet man ikke bør gå glip af.

Sri Lanka er ydermere kendt for sine elefanter, da over 5,800 vilde elefanter vandrer frit omkring i Yala national parken, der er øens næststørste nationalpark, og derudover den mest besøgte. Parken bryster sig udover sine mange elefanter over at have den største bestand af leoparder i verden.

I parken har de mange andre spændende dyr såsom læbebjørne, bøfler, vilde heste og et hav af forskellige reptiler og fugle, deriblandt saltvandskrokodiller og havskildpadder.

Fugleelskere fra alle dele af verden rejser til Sri Lanka

Man behøver som fugleelsker ikke besøge en af de mange dyreparker for at få sit behov dækket, for Sri Lanka er trods alt et paradis, ikke blot grundet sit smukke miljø og det dejlige vejr, men for ornitologer er det er nirvana af forskellige fuglearter, over 233, men selv dette utrolige antal højnes til 482 når man medregner de forskellige trækfugle der besøger øen på deres egen flugt fra vinterens kulde.

Øen byder på et ocean af spændende fugleliv, og især de imponerende storkearter der pryder landskabet er værd at se. Fuglelivet på øen er kendt for at være et af de mest varierende i verden, i så bredt et farvespektrum at man kunne spille farvebingo med fuglelivet alene. Prøv det med nogle venner: Den første der finder en fugle i hver af primær farverne (blå, rød og gul) vinder en gratis drink. Held og lykke.

Indlægs forfatter: admin