Kom i stemning med de gamle og nostalgiske sange

At komme i den helt rette julestemning kan for nogen være lidt af en udfordring. Det er som om, at i tak med, at man bliver ældre, bliver det sværere og sværere at komme i stemning. Dette skyldes en lang række ting. Først og fremmest er den magi, som man som barn har forbundet med julen, forsvundet i takt med, at man lærer, at julemanden for eksempel ikke eksisterer. Derudover er julen for mange voksne en tid, der er stærkt præget af stress og jag, hvilket selvfølgelig gør tiden svær at nyde. I forsøget på at få sig selv og andre i julestemning, ødelægger man fuldstændig gejsten, fordi man kommer til at prøve for hårdt. Man ønsker både at holde fast i de gamle traditioner, men vil også skabe nogle nye. Man forsøger at skabe dette juleglansbillede, men i virkeligheden er man selv stresset og overhoved ikke i julestemning.

 

Mange forsøger sig med ekstravagante tricks såsom at tage på det ene julemarked efter det andet, tage på dekorationskursus eller bage alverdens kager, men i virkeligheden er det langt simplere metoder, der faktisk skaber den rette stemning. For det vigtigste er netop, at man ikke stresser over, at man ikke er i julestemning. En af de nemmeste og mest simple måder at komme i julestemning på er ved at sætte julesange på radioen, når man bare tudser rundt, og laver hverdags ting. På den måde kommer julen ind og påvirker hverdagen. Man kan selvfølgelig også selv synge julesange, hvilket er særlig hyggeligt, hvis man har børn. For de fleste er den nemmeste måde at skabe en stemning ved at spille nogle af de julesange, som man hørte, da man var barn. På den måde får nostalgien lov til at spille en rolle, hvilket er vigtigt, da denne følelse er en af de helt centrale i julen.

Nyd de klassiske såvel som mere alternative julesange

Hvad man forbinder med jul, og hvad der virkelig skaber julestemningen, er meget forskelligt fra person til person, og afhænger meget af, hvad der har været centralt i barndommen. Dog vil der være nogle julesange, som får enhver lidt i stemning. Det er eksempelvis de klassiske salmesange såsom et barn er født i Betlehem og glade jul dejlige jul, men for mange er det også sange såsom last christmas eller jeg så julemanden kysse mor. Men udvalget af julesange strækker sig jo længere ud end blot disse og mange af de store kunstnere har lavet julemusik, så man kan få lov til at jule, mens man lytter til sin yndlings kunstner.

Bliv mindet om de julesange, som du har glemt

Nogle gange er man ikke helt klar over, hvad der skal til for at skabe den helt rigtige julestemning, og når man så bliver præsenteret for dette, kommer den følelse, der var så stærk i barndommen tilbage. Hvis man føler det er umuligt at komme i stemning, kan det nogle gange hjælpe at kigge lidt rundt blandt de mange julesange, det kan være man møder lige netop den sang, der skal til for at vække minderne.

Indlægs forfatter: admin