Hvor kan man finde kæledyr?

Hvis du gerne vil have et nyt kæledyr, eller måske tilføje ét til dem, der allerede er en del af familien, så kan det være svært at finde ud af, hvor du kan finde det henne.

Der er mange muligheder for at finde kæledyr, og herunder kan du se de mest typiske steder. Find kæledyr trygt og sikkert og sørg for, at du kan komme på besøg, inden du får dit kæledyr hjem. Det er en god idé at vide, hvor dyret kommer fra, og om det er født i et godt miljø.

Find kæledyr online

Vær forsigtig, når du leder efter dyr online. Hvis du forelsker dig i et billede, så sørg altid for, at du kan komme og besøge dit fremtidige kæledyr og se, hvor det er født henne. Find kæledyr på nettet og led efter din nye bedste ven, mens du står på toget eller sidder og spiser.

Husk på, at kæledyr ikke er ting. Selvom annoncer bliver slået op på nettet, er der tale om en adoption, ikke en transaktion. Lad være med at købe et kæledyr på impuls, og kontakt gerne sælger for at aftale møde med både dem og dyret.

Det er en god idé at mødes med dit nye kæledyr nogle gange, inden det kommer med dig hjem – det øger dyrets tryghed og kendskab til dig.

Find kæledyr på internat

Vil du gerne give et dyr en chance til? Så find kæledyr på et internat. Internater tager dyr ind, der ellers ikke ville have klaret sig. Nogle gange er det dyr, som ejeren ikke kunne tage vare på, andre gange er det kæledyr, der er blevet forladt eller kommer fra et dødsbo.

Der er mange dyr, der har brug for et nyt hjem. Find kæledyr, der er klar til at blive elsket igen eller for første gang. Det er nemlig også muligt at finde unger på internater, især killinger, der ellers ofte bliver dumpet.

Det koster typisk kun en lille adoptionsafgift at adoptere et dyr fra et internat.

Find kæledyr hos avler

Hvis du gerne vil have en hund eller en kat, der er af en bestemt race, eller hvis du vil have en type dyr, der kræver systematisk avl og slægt, så find kæledyr hos en avler.

Der er mange avlere, der fokuserer på specielle dyr, og du kan høre om gode avlere ved at kontakte klubber eller foreninger, der har det givne dyr i fokus eller som speciale.

Hvis du vælger at finde kæledyr hos en avler, så sørg for, at du kan komme og besøge dem. Ikke alle avlere ved, hvad de gør, og nogle kan skabe et utrygt miljø, som kan forårsage aggressive eller nervøse dyr. De fleste avlere har forstand på dyr, men støder du på én, der skader dyrene, så tøv ikke med at kontakte Dyrenes Beskyttelse.

Det koster ofte mange penge at adoptere fra en avler. Til gengæld får du en stamtavle med i købet, og du har et racerent kæledyr, du kan tage med til eventuelle stævner.

Indlægs forfatter: admin