Hvad gør man ved et færdselsuheld?

Er du en af dem, der er meget usikre på, hvad man egentlig skal gøre ved et færdselsuheld, så er du uden tvivl ikke den eneste. Der er utroligt mange, der ikke ved, hvordan de skal reagere ved et uheld, og hvad de skal gøre bagefter. Er det tilfældet, så læs endelig med videre og bliv klogere på færdselsuheld.

 

Hvad er et færdselsuheld?

 

Et færdselsuheld er, når en eller flere trafikanter bliver impliceret i et sammenstød eller vælter. Der kan være mange årsager til at der sker trafikuheld. Dog viser statistik, at mange af færdselsuheldene skyldes uopmærksomhed eller dumhed fra kørens side. Heriblandt kan man nævne spirituskørsel, for høj fart og medicin eller stof påvirkning, der påvirker koncentration og bevidstheden.

I særlige tilfælde kan færdselsuheldet også have noget med vejrforholdene at gøre. For eksempel hvis vejen er glat på grund af sne, is eller stærk regn. Dette er dog ikke nogen valid undskyldning, da det er pligt, at alle trafikanter tilpasser deres kørsel til vejenes tilstand. Altså er det sjældent, at vejenes tilstand kan siges at være den eneste årsag til at trafikuheld sker.

Ved færdselsuheld kan der ske mange ting. Nogle slipper fra i live og uden skrammer, mens andre ikke er helt så heldige, og slipper fra uheldet i en ligpose, eller med en skade de kommer til at mærke resten af livet. Men vidste du, at det faktisk er muligt at søge erstatning, hvis du har været ude for et færdselsuheld, og er blevet udsat for en skade?

 

Hvornår kan jeg få erstatning?

Som nævnt er det muligt at søge om erstatning, hvis du har været ude for et færdselsuheld, der medførte en personskade. Du kan søge om erstatning, hvis skaden er så stor, at du mister erhvervsevnen. Det vil sige, hvis du er så medtaget, at du ikke længere selvstændigt kan varetage et arbejde med en fast indtægt.

Du kan søge om erstatning, hvis du grundet din skade ikke kan opretholde den samme indtægt, som den du havde før skaden. Vurderingen af din skade sker af forsikringsselskabets egen læge. Er du utilfreds med dommen er det muligt at blive vurderet igen. Her vil du blive vurderet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings specialister.

Det er ikke kun muligt at søge erstatning, hvis du har lidt erhvervsevnetab, men også hvis din skade kun er midlertidig. Her kan du søge om erstatning af din indkomst fra ulykkestidspunktet til du igen kan arbejde. Også her vil du blive vurderet.

Har du oplevet noget, hvor du tænker, der er mulighed for erstatning, kan du læse mere om erstatning og muligheden for at modtage tabt arbejdsfortjeneste. Se mere eller søg om billig og fair erstatning.

 

Hvad gør man ved et trafikuheld?

 

Du har med sikkerhed hørt om og set færdselsuheld, og du fik også undervisning i, hvad man gør ved et trafikuheld, dengang du skulle have dit kørekort. Men måske fik du dit kørekort for mange år siden, og har aldrig selv været i uheld. Du ved derfor stadig ikke helt, hvordan du skal reagere, hvis du ender i et uheld, eller møder et uheld på din vej. Bare rolig du er uden tvivl ikke den eneste, hvilket kan give store problemer ved færdselsuheld.

Du kan nemlig redde liv og undgå skader, hvis du ved, hvordan du skal reagere i forskellige situationer. Det skader bestemt ikke at læse op på, hvad du selv kan gøre både før og efter, hvis nu du en dag skulle opleve et færdselsuheld.

Her kan opremses nogle punkter, du altid kan gøre, hvis du skulle komme ud for et trafikuheld. Først og fremmest skal du sørge for, at der kommer hjælp. Ring til alarmcentralen og oplys hvem du er, hvor du er og hvad der er sket. Herefter er det en god ide at udveksle oplysninger med de andre vidner, så du har nogle at søge til, hvis du skulle få brug for vidner til videre bearbejdning af uheldet.

Indlægs forfatter: admin