Find en markise, der opfylder dine ønsker

Du nyder at benytte dig af din altan eller din terrasse. Det er givende at kunne træde udenfor i solen og den friske luft, samtidig med, at du befinder dig i dit eget hjems trygge rammer. Specielt når en kop morgenkaffe skal nydes, eller der er besøg af gode venner og familie. Sol og varme er rart, men sommetider er det endnu rarere at have muligheden for at vælge det fra, og skyggen til. Solskoldning, sol i øjnene eller for høj varme kan være nogle af årsagerne. Her kan en optimal løsning være at anskaffe sig en praktisk markise.

Markisen

En markise skærmer for solen og hjælper til at sænke temperaturen på terrassen. Den fungerer således, at der fastsættes en stang udendørs på væggen, hvorfra skyggen ønskes. Rundt om stangen er fastgjort et tykt stykke stof, som udgør selve markisen. Denne kan rulles ud og ind efter behov – det er altså muligt kun at rulle den halvt ud, hvis nogle i selskabet skulle foretrække sol fremfor skygge. Markisen kan rulles ind og ud ved et håndtag, der skal snurres rundt, eller dette kan gøres elektrisk.

Markisen kan også opsættes udenfor vinduer, i forskellige størrelser og med forskellige vinkler. Dette kan være fordelagtigt, da den gode markise forhindrer solens stråler i at trænge igennem vinduet, og den sørger derigennem for en behagelig indendørs temperatur.

Personificer din altan eller terrasse

Med denne form for solafskærmning, er det samtidig muligt at kunne personificere dine udendørsarealer. Der findes mange flotte og billige markiser i forskellige farver og med forskellige udtryk. Det gør det muligt for dig at kunne finde den type, der passer helt perfekt til din have. Det er muligt at vælge designs med nedfald, hvis du ønsker at markisen skal være mere synlig inde fra stuen, eller du kan vælge uden, hvis du vil beholde din udsigt. Samtidig kan stativet, stoffet bæres af, vælges i flere farve.

Du kan kreere din egen oase på din altan eller terrasse, og skabe et rum, der ikke blot er behagelig at befinde sig i, men også viser din personlige stil frem. Potteskjulerne kan matche markisens stof, mens stativet henvender sig til dør- og vindueskarme. Markisen med nedfald kan give mindre synlighed for overboer på den anden side af gaden, og du kan sidde helt i fred og ro med din morgenkaffe.

Behagelig atmosfære, døgnet rundt

Med en markise omdanner du din altan eller terrasse til et rum, der kan bruges hele dagen. Selv i solens stærkeste timer, mellem klokken 12 og 15, når Danmark rammes af en hedebølge, eller du har glemt solcremen i sommerhuset – atmosfæren vil altid byde dig velkommen. Den er bl.a. et fordelagtigt valg, hvis du selv, eller besøgende har små børn. Børnene vil kunne lege udenfor i den friske luft, uden bekymring for at blive overophedede eller forbrændte. Dertil gør markisen et udendørs selskab lidt sjovere: maden og drikkevarerne placeres i dens kølige skygge, og en kold drik vil aldrig være langt væk.

Indlægs forfatter: admin