En seng er hvad du gør den til

Nogle ting i livet skal man ikke gå på kompromis med. Det er typisk ting, som omhandler sikkerhed og som er vigtige for ens livskvalitet. Man sparer ikke på sikkerheden i bilen, hvis man ved at det kan redde dit liv en dag og man køber ikke discount-sko, som allerede er helt udtrådte, da man så kommer til at have det forfærdeligt hele dagen. Dette princip bør også gøre sig gældende for senge, men det er desværre ikke alle folk der har den opfattelse. Vi mennesker bruger op mod en tredjedel af vores tid her på jorden i sengen – nogle mere, nogle mindre. Uanset hvad, så er det en enorm mængde tid og det betyder altså også, at hvis man går på kompromis med kvaliteten her, så kommer det til at smittede af på de resterende to tredjedele. Det udmønter sig f.eks. i ondt i ryggen på grund af en dårlig madras eller at man ikke er ordentligt udhvilet, fordi man ganske enkelt aldrig får sovet ordentligt. Det er ting som mindsker din livskvalitet væsentligt og bør derfor rettes op på. Læs med nedenfor for tips til dette.

Mange typer af senge

Det første man skal overveje er typen af seng. Når man tænker på senge, så har man som regel ét billede, men der er mange typer og det gør en forskel. Det kan f.eks. være en sovesofa, en fold-ud-seng eller en ganske almindelig seng. Selvom man nok tænker at en seng er en seng, så er der altså en væsentlig forskel. Her kan bl.a. nævnes, at en sovesofa i mange tilfælde vil være mere hård at sove på og ikke så komfortabel, da der som regel ikke er plads til en normal madras. Samme gør sig gældende for en seng, som klappes sammen og foldes ud. En almindelig seng har den fordel, at man kan virkelig spendere på madrassen og derfor også få en mere komfortabel søvn, men den er ikke praktisk hvis pladsen er trang. Her har man i mange tilfælde ganske enkelt ikke et valg, da det afhænger af den bolig, som man bor i – men hvad man gør med de muligheder gør en forskel.

Madrassen betyder alt

Selvom sengen måske ikke give de ideelle rammer, så kan den rette madras virkelig redde en nattesøvn og sørge for, at du vågner frisk og veludhvilet op. Et af de problemer mange har er, at de har en lille lejlighed og derfor har en sovesofa, så den har to funktioner. Den er oftest ikke rar at sove på, da den ikke som sådan har en ordentlig madras. Dette kan dog løses ved f.eks. at kigge på topmadrasser, så man alligevel kan sove godt og få en god søvn. Madrasser kommer dog i mange forskellige former og her er det vigtigt, at man får prøvet sig frem. Nogle butikker tilbyder f.eks., at man kan prøve en madras og så bytte, hvis ikke den er rigtig – det er en rigtig god løsning, så man får prøvet sig frem til den helt rette.

Indlægs forfatter: admin