Det skal du kigge på, hvis du skal spare penge

Synes du også, det er svært at få hverdagen til at hænge sammen rent økonomisk? Så er det måske fordi, du slet ikke er ordentligt klar over, hvad du egentlig bruger dine penge på. Her kommer et overblik over nogle tendenser, du kan se på, hvis du mangler penge i hverdagen.

Streamingtjenester

De fleste af os har nok en eller anden form for streamingtjeneste. Men er du egentlig klar over, hvor mange streamingtjenester, du selv har? Skriv ned, hvad du tænker du har, og tjek så op på det. Måske du opdager, at du har HBO, men du bruger alligevel altid Netflix. Det kan også være en god mulighed at spørge nogle af dine venner, om de har lyst til at dele udgiften til et abonnement?

Madbudget

Du skal naturligvis bruge penge på mad, men er det muligt, du bruger alt for mange penge på det? Du kan begynde at tjekke op på din konto og se, hvad du bruger af madpenge på en måned. Du har måske en idé om det, men så kan du jo se, om du har ret i, hvor meget du bruger. Det kan også være, du opdager, at du bruger alt for mange penge på take-away. Det kan godt være fristende at købe en pizza om søndagen, men beløbet kan hurtigt blive stort, hvis det er noget, du gør hver søndag.

Dårlige vaner

Der er så mange dårlige vaner, der kan være dyre. Den helt åbenlyse dårlige, dyre vane, er rygning. Rygning er vanvittigt dyrt – specielt efter de nye priser, og her kan du spare mange penge ved at cutte vanen. Det kan også være, at rygning slet ikke er en last hos dig, men du til gengæld har en vane med altid lige at køre forbi tanken på vej til arbejde og købe et rundstykke og en energidrik? Det er små beløb pr. gang, men det løber hurtigt op, hvis det er en hverdagsvane. Og så er det heller ikke sværere at sørge for at tage en kaffe og noget morgenmad med hjemmefra.

Tøj

Der er mange, der bruger alt for mange penge på tøj, så det er måske også en last, du kan kigge på hos dig selv? Prøv at udfordre dig selv ved at sige, at du ikke må købe noget tøj i en hel måned – eller to eller tre – måske endda et helt år (det ér jo ikke nødvendigt!). Du vil sandsynligvis opdage, at du har masser af tøj, du sagtens kan bruge. Det er netop, når vi begrænser os selv, nye muligheder dukker op.

Mobilabonnementer

Når man skal forsøge at spare penge, er det vigtigt at kigge på sine faste udgifter. Du har sikkert et mobilabonnement og måske også et, du er ganske tilfreds med. Det betyder bare ikke, at det ikke godt kan blive billigere, hvis du bare kigger godt efter. Gå på opdagelse online og find et billigt teleselskab, du kan skifte hen til.

Indlægs forfatter: admin