Derfor har i brug for en god skilsmisseadvokat

Alle ved hvor bøvlet det er, når man skal skilles eller separeres fra sin ægtefælle. Der er så meget papirarbejde at udfylde, og aftaler at få på plads, og det er ikke let – især ikke da man skal arbejde sammen og forhandle med sin partner, hvilket man ofte ikke har lyst til. Derfor er det vigtigt at finde sig en god skilsmisseadvokat, der kan få processen til at køre let og gnidningsløs. Så kan du være sikker på at få det bedst mulige resultat ud af det.

Som det første skal i dog overveje, om det er en skilsmisse, i er ude i, eller om i kan nøjes med at blive separeret. Det første er en endegyldig beslutning, hvilket betyder at man skal være helt sikker, mens det andet blot indebærer at man får noget tid hver for sig. At tilbringe tid alene giver en forsmag på singlelivet, og det kan give en det perspektiv, man har brug for, for at kunne tage den endelige beslutning. I slutningen af adskillelsesperioden kan i enten gå videre med skilsmissen eller genoptage ægteskabet.

 

Der er meget, man skal aftale

Det første store problem, der kan fremkomme, er hvis i er uenige om hvorvidt det skal være en skilsmisse eller separation. Her vil Statsforvaltningen indkalde jer til en forhandling, hvor i både vil blive informeret om reglerne, og hvor man vil prøve at løse uenighederne.

Hvis ikke det løses, går sagen videre til byretten.

Det er vigtigt, at man allerede under forvaltningerne har en skilsmisseadvokat til stede. Faktisk bør man have kontaktet en advokat før man overhovedet indsender papirerne, da forkert udfyldelse kan lede til tab af rettigheder, såsom retten til ægtefællebidrag.

En separation vil indebære ophævelse af mange af reglerne omkring ægteskab, men ikke alle – man vil for eksempel ikke kunne gifte sig på ny. Man vil også være pålagt at flytte hver for sig indenfor 3 måneder af separationsperioden, for at den er gyldig.

Hvis der er en betydelig forskel mellem dig og din ægtefælles indkomst, skal i også have aftalt ægtefællebidrag. Det er bestemt af forskellen mellem jeres årlige indkomst. Reglerne for de præcise satser er komplicerede, så her er det vigtigt med en advokat, der kan sit kram.

 

Godt nyt, hvis man er fra Lyngby

 

Bor man i Lyngby, er der et oplagt valg når det gælder skilsmisseadvokater. Her er der nemlig mange praktiserende advokater, som både har stor juridisk viden indenfor området, og bred erfaring med at håndtere skilsmissesager.

At have en dygtig advokat er vigtigt for at få mest ud af skilsmissen. Formuefællesskabet bliver nemlig ophørt, så jeres aktiver, gæld og ejendom skal deles imellem jer. Skilsmisseadvokaterne vil hjælpe jer med at blive enige om en opdeling, der tilsmiler dig mest. Det gælder også forældremyndighed, hvis nu i har børn. Det vil sige hvem af jer barnet skal bo hos, og hvor meget tid i hver og især har ret til med jeres børn. Det er selvfølgelig vitalt for de fleste forældre, hvilket understreger vigtigheden af en kompetent skilsmisseadvokat.

 

Indlægs forfatter: admin