Sugardating: Den nye datingform bliver mere og mere populær i Danmark

Der er igennem de seneste år kommet mere og mere fokus i medierne på den særlige form for dating, der kaldes sugardating. Fænomenet har eksisteret i udlandet i mange år, men internettet har givet mulighed for, at det er blevet udbredt blandt helt almindelige danskere.

Her kan du læse mere om den spændende verden af dating, der bliver stadig mere og mere populært i Danmark.

Hvad er sugardating?

Kort og godt går selve konceptet sugardating ud på, at datingdelen ikke handler om at finde den store kærlighed, men derimod at indgå i en relation, hvor begge parter kompenseres på hver sin måde.

Ofte er der en stor forskel mellem partnerne både aldersmæssigt, erfaringsmæssigt og økonomisk. Derfor får den ene del af forholdet ofte gaver eller kompenseres for deres tid med økonomisk støtte, mens den anden part kan nyde godt af en yngre og nærværende partner.

Er sex en del af forholdet?

Et sugar-forhold er ikke altid nødvendigvis baseret på, at der indgår seksuelle relationer, men det er ofte en naturlig forlængelse af forholdet. Der findes dog også relationer, hvor partnerne udelukkende nyder lækre middage eller spændende oplevelser sammen.

I virkeligheden kan forholdet være, som man selv ønsker det. På mange af de danske sugerdating-hjemmesider er det forbudt direkte at skrive priser for netop at undgå, at de direkte anvendes til escort.

Man kan derfor sige, at sugardating befinder sig indenfor sexarbejde, men ikke er direkte prostitution – selvom forskellen er diskuterbar.

Hvordan starter man med sugardating?

I dag har internettet gjort det let at møde nye mennesker, fordi de online mødesteder muliggør at folk fra forskellige steder i landet og samfundslag kan træffe hinanden. Derfor findes der også et utal af forskellige danske mødesteder for sugardating, hvor man kan oprette en profil og komme i kontakt med andre ligesindede. På disse sider er alle klar over spillereglerne og leder efter den samme form for relation.

Sugardaddy og sugarmama

Den mest erfarne og velhavende part af et sugardatingforhold kaldes for en sugardaddy eller sugarmama alt efter kønnet. Disse mennesker søger en spændende og yngre partner, de kan dele deres økonomiske og erfaringsmæssige overskud med.

For mange sugardaddies og -mamas levner deres arbejdsliv ikke tid til en romantisk relation, hvorfor de derfor tyer til sugardating for at få stillet behovet for at dele livets goder med en partner. De leder efter en særlig type, der tilfredsstiller dem mentalt eller fysisk, efter hvilken relation der aftales imellem de to parter.

Sugarbaby og boytoy

Den yngre og mindre erfarne part kaldes for enten sugarbaby eller boytoy alt efter, hvilket køn der er tale om. Det kan være en studerende, der mangler lidt ekstra at supplere SU’en med, eller en ung iværksætter, der ønsker at få en erfaren sparringspartner eller supporter.

Sugardaddy eller -mama forkæler med gaver, oplevelser og økonomisk støtte, så livet forsødes.

I dag afprøver mange unge kræfter med sugardating, men man skal være bevidst om de forventninger, der indgår i relationen. Derfor må man som ungt menneske også være bevidst om de forventninger, der kan være fra den erfarne og økonomisk overlegne parts side.

 

 

Indlægs forfatter: admin