Stofmisbrug København

Mange danskere havner I den uheldige situation at komme ind i et stofmisbrug. Dr kan være grunde til at dette stofmisbrug opstår. Det kan opstå hvis man går gennem en svær periode at sit liv med store kriser. Det kan også opstå ved mad starter med at bruge det I weekenderne, og så eskalerer misbruget, eller det kan opstå i forbindelse med psykisk sygdom.

Uanset grunden til misbruget, er det vigtigt at få det behandlet, og komme videre. Du kan herunder læse om de faresignaler du skal være opmærksom på, og hvordan du kan blive behandlet, hvis du kender nogen der er kommet i en situation, hvor de har brug for hjælp. Og husk, det er ikke et nederlag at bede om hjælp, det kræver styrke.

Symptomer på et stofmisbrug

Folk i et narkotikamisbrug har brug for den rette støtte og hjælp. Der er flere måde at fastslå om en persons afhængighed. Herunder kan du se nogle af de kriterier læger benytter, for at fastslå, om en persons afhængighed:

 • Har ikke evnen til at stoppe med at bruge stoffer.
 • Han kan ikke opfylde de aftaler han har med familie, arbejde eller sociale forpligtelser på grund af stofbrug.
 • Han bruger en stor del af sin på at skaffe narkotika, bruge det og genvinde det.
 • Han får abstinenser når han ikke får stoffet,
 • Han ved at det er skadeligt at bruge stoffer, men han forsætter med sit forbrug.

Man behøver ikke at opfylde alle disse kriterier for at have en afhængighed. For eksempel skaber nogle stofferikke fysisk tolerance eller abstinenserr. Også afhængighed resulterer ikke altid i tab af beskæftigelse mv. Alles afhængighed vil være forskellig.

Behandling af stofmisbrug

Når du en person har erkendt han har et misbrug er det tid til at finde en behand. Selvom afhængighedsbehandling kan variere afhængigt af det specifikke stof, indeholder et vellykket program ofte forskellige programmer, såsom:

 • Det er er Normalt det første skridt at rense din krop af stoffer og stoppe abstinenser,
 • Adfærdsmæssige rådgivning. Individuel gruppe- og / eller familieterapi kan hjælpe dig med at identificere årsagerne til din narkotikamisbrug, hjælpe på dine relationer til venner
 • Medicin kan anvendes til at håndtere abstinenssymptomer, forebygge tilbagefald eller behandle enhver sammenfaldende psykisk sygdomstilstand som depression eller angst.
 • Langsigtet opfølgning kan bidrage til at forebygge tilbagefald og opretholde en positiv udvikling. Dette kan være at deltage i regelmæssige personlige selvhjælpsgrupper eller online møder for at hjælpe med at bevare din gode udvikling.

Der er god hjælp at hente

Når der er brug for hjælp mod stofmisbrug, er der heldigvis hjælp at hente. For folk der bor I København, er der god hjælpat hente her: https://www.alfa-fredensborg.dk/stofmisbrug/. Her kan du få mange former for hjælp afhængig af din situation

Disse behandlinger kan omfatte:

 

 • Terapier: Terapier, såsom kognitiv adfærdsterapi (CBT), kan hjælper dig med at forstå, hvordan dine tanker og følelser påvirker din adfærd.
 • Behandling med medicin: Hvis du er afhængig af heroin eller et andet opioid stof, kan du blive tilbudt medicin, såsom metadon.
 • Afgiftning: Dette er for folk, der ønsker at stoppe med at tage opioide stoffer som heroin helt. Det hjælper dig med at klare udtags symptomerne.
 • Reducerer skadelige virkninger: Vores læger kan hjælpe dig med at reducere de risici, der er forbundet med din medicin. Du kan f.eks. Tilbydes test og behandling af hepatitis eller HIV.
 • Hvor vil du have din behandling?: Du kan muligvis have din behandling, mens du bor hjemme eller som hospitalsindlæggelse.

Hvis dine narkotikarelaterede problemer er alvorlige eller komplicerede, kan du blive henvist til andet sted at bo, og få den hjælp der skal til for at komme ud af misbruget.

Indlægs forfatter: admin