Skal du finde du en god tømrer eller en god snedker til dit renoveringsprojekt?

Hov! Har jeg brug for en tømrer eller en snedker, vil du måske spørge dig selv. Godt spørgsmål. De to professioner ligner hinanden så meget at det kan være svært at finde hoved og hale. De overlapper hinanden også i det de laver. Om opførelse af et køkken er tømrer- eller snedkerarbejde, kommer helt an på hvilken af de to du spørger.

Men grundlæggende, vil du have renoveret ting som står inden i huset, er snedkeren din bedste ven. Drejer det sig om ting som huset består af, som tag, gulve, skillevæg, døre og vinduer, er tømreren specialisten. Det er godt at vide, fordi du kan finde snedkere der giver dig et tilbud på tømrerarbejde uden at rødme, og også omvendt.

Det kan godt være at det ikke er noget problem. De har delt det samme grundforløb under deres uddannelse. De har også lært de samme teknikker og arbejder mest med træ. Tømreren laver dog mest de grovere konstruktioner, mens snederen er bedre gearet op til de fine detaljer. Gearet op vil sige, både med kundskaber, værktøj og erfaring. Leder du efter en til at reparere et fint, antik møbel, find hellere en snedker. Skal der opsættes skillevæg i huset er en tømrer nok en del hurtigere. Han vil nemlig ikke spilde tid med at få væggen til at passe med en halv millimeters nøjagtighed.

Tillid er en af de vigtigste faktorer

Mange håndværks firmaer har ansat både snedker og tømrer. Du kan altså bare overlade det til dem at finde den der er bedst til dit renoverings projekt. Hvad der gemmer sig bag linket, er et traditionelt tømrer/snedker firma, baseret i Aabenraa og Rødekro omegn.

En renovering af hus eller møblement er en tillidssag. Du skal kunne stole på dine håndværkere. Især skal du kunne stole på at de gør det nødvendige, og kun det nødvendige. En ærlig håndværker vil selv gøre dig opmærksom på det, når du beder dem udføre arbejde som slet ikke er nødvendig.

Tillid er noget man gør sig fortjent til

En tillidsskabende faktor fra håndværkerens side er garantier. Hvis dit tømrer/snedker firma ikke tilbyder dig en garanti for godt håndværk, overvej at finde et der gør. Garantiordninger skal helst være bakket op af Dansk Byg. Dansk Byg er sådan set din kvalitetsgaranti for garantien. Dansk Byg vil kun støtte håndværksfirmaer som lever op til deres kvalitetskrav.

Uanset hvad, er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere firmaer. Det er meget nemt i dag, hvor der findes så mange RFQ tjenester.

RFQ står for request for quote, dvs. anmodning om et tilbud. Det er de online tjenester som lover dig 3 eller flere tilbud, og mange af dem har også en ekstra garantiordning. Flere tilbud giver dig et bedre overblik for hvad der er vigtigt for dit renoveringsprojekt, og hvad det vil koste.

Husk at tilliden går begge veje. Din tømrer eller snedker skal også kunne stole på dig. Du kan ikke tilbyde en garantiordning som er undertegnet af en stor forening. Det er kun dig som person der kan gøre sig fortjent til din håndværkers tillid.

 

Indlægs forfatter: admin