Få overblik over dine muligheder, inden du låner med Lån.dk

Aldrig før i historien har danskerne optaget så mange lån, som nu. De seneste år er denne tendens kun taget til og alt tyder på, at antallet af lån, der optages i Danmark fortsat vil stige i de kommende år. Det kan der være flere årsager til. Dels kan det skyldes, at der er tendens til, at danskerne i højere grad end tidligere synes, at der er brug for at låne penge, men en anden central forklaring er med sandsynlighed, at det er blevet væsentligt nemmere at låne.

Online eller i banken?

Når det er blevet nemmere at låne, skyldes det, at der er kommet alternativer til de traditionelle banklån, som de fleste nok umiddelbart forbinder med det at låne penge. Disse alternativer består først og fremmest i de mange forskellige online lån, det over de seneste år er blevet muligt at tage, og som bliver fortsat mere populære at benytte sig af. Fordi ikke alene optager vi danskere flere lån en nogensinde før, flere og flere danskere vælger også at låne penge online frem for i banken.

 

Den stigende popularitet har gjort, at antallet af online låneudbydere er steget støt over de seneste år. I dag findes en hel vifte af forskellige udbyder, hvis konkurrence med hinanden presser den enkelte udbyder til at tilbyde dig bedre vilkår som låner. Derfor er også forholdende, som online lån finder sted under blevet væsentligt bedre end tidligere.

 

Men det store antal af forskellige låneudbydere gør også, at det som låner kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke udbydere der findes på markedet, og hvad de hver især kan tilbyde deres kunder. Der kan nemlig være stort forskel på eksempelvis renteniveau; summen af penge, det er muligt at låne samt hvor lang eller kort en periode, det lånte beløb skal tilbagebetales over.

 

Vil du gerne låne penge online, men finder du det svært at få et overblik, kan du med fordel benytte dig af lån.dk, hvis formål er netop at give dig overblik over dine online lånemuligheder. På siden får du de forskellige udbydere listet, ligesom du får overblik over, hvad de kan tilbyde dig, og hvor du søger om lånet henne.

Hvordan foregår online lån?

Online lån er nok mest af alt populære, fordi de tilbyder en væsentligt hurtigere og nemmere låneproces end banklån. Denne proces bliver kun endnu nemmere med hjælp fra lån.dk, som altså kan hjælpe dig til at vælge den rigtige låneudbyder.

Har du besluttet dig for at låne penge online, er det altså anbefalelsesværdigt først at klikke dig ind på lån.dk. Når du har fundet den låneudbyder, som tilbyder det, der bedst stemmer overens med dine behov i den givne situation, klikker du på ’ansøg’ knappen. Dette vil dirigere dig til låneudbyderens egen hjemmeside, hvor du kan formulere din låneansøgning. Denne ansøgning vil typisk bestå af en række grundlæggende oplysninger om dig selv samt en angivelse af, hvilket beløb du ønsker at låne og eventuelt også, hvor lang en tilbagebetalingsperiode, du ønsker. Når låneansøgningen sendes af sted, skal du bruge NemID, som låneudbyderen bruger i kreditvurderingen af dig – dvs. i vurderingen af, om du kan godkendes som låner. Først og fremmest vil der være tale om at tjekke, hvorvidt du er registreret i et af de eksisterende registre over dårlige betalere.

De fleste online låneudbydere bruger i dag IT-systemer som tillader dem at behandle låneansøgningerne på få sekunder. Det betyder, at du nærmest mest det samme vil kunne have det lånte beløb disponibelt på din konto, hvis din ansøgning godkendes. Afvises ansøgningen, kan du benytte Lån.dk til at finde en ny udbyder.

Indlægs forfatter: admin