Derfor er en vedligeholdelsesplan en god investering for jeres andelsboligforening!

Der er mange praktiske opgaver, der skal fordeles og mange udgifter, der skal spares op til, når man er en del af en andelsboligforening og derfor kan uforudsete udgifter og vedligeholdelser blive en kedelig økonomisk overraskelse for andelshaverne, hvis ikke der er lagt en plan for, hvornår de skal udføres, hvad de koster og, hvordan den nuværende tilstand er.

Er det værd at få lavet en professionel vedligeholdelsesplan og, hvad er forskellen på den foreliggende tilstandsrapport og den plan, der bliver lavet i forbindelse med en inspektion og gennemgang af bygningens tilstand med henblik på vedligeholdelse. Det kan du finde ud af ved at læse med her.

Er det værd at få lavet en professionel vedligeholdelsesplan?

Det korte svar er; ja, det er alle pengene værd. Med en vedligeholdelsesplan kan udgifterne planlægges og spredes ud, så I ikke kommer til at stå med en stor regning, hvis der pludselig opstår et akut problem.

For mange virker det som en stor udgift, men det er godt givet ud. Du kan læse meget mere om, hvorfor en vedligeholdelsesplan er en god ide, hvordan det foregår og, hvad du får med, når du bestiller en ved at klikke på linket.

Hvad er forskellen på en tilstandsrapport og en vedligeholdelsesplan?

Har I allerede en tilstandsrapport på jeres andelsboligforening, så kan det virke overflødigt at få lave en vedligeholdelsesplan. Der er dog stor forskel på, hvad du får for pengene og, hvad de to ting betyder.

I en tilstandsrapport får I et billede af, hvordan jeres ejendoms tilstand er på det tidspunkt rapporten er udfærdiget, det er godt at have i forbindelse med køb eller salg, men det giver ikke et billede af, hvad der er af vedligeholdelse i fremtiden og, hvad det kommer til at koste jer.

Vælger I at få lavet en vedligeholdelsesplan vil der ud over bygningens nuværende tilstand også være bud på, hvad der skal vedligeholdes i fremtiden, en tidsramme for, hvornår det skal ske og et prisestimat på udbedringen. Det giver jer en god mulighed for at lave en opsparing og fordele udgifterne over en længere periode. Det er fordelagtigt for både jer nu og i forbindelse med salg og køb af andele i foreningen.

Hvordan laves en vedligeholdelsesplan?

Der er steder I selv kommer og derfor har en klar ide om tilstanden på og udsigterne for, men der er også steder på en bygning, der er svære at komme til og som I normalt ikke tjekker. En af de ting er for eksempel taget, her kan et firma, der har specialiseret sig indenfor området bruge moderne hjælpemidler som droner til at filme områderne og sammen med de tekniske oplysninger kan der laves en plan for, hvornår taget skal skiftes eller, hvad der skal til for at vedligeholde det løbende.

En vedligeholdelsesplan giver jer et godt udgangspunkt for at skabe en økonomisk sund forening, hvor der er penge til de løbende vedligeholdelser og risikoen for at løbe ind i store udgifter i den forbindelse formindskes væstenligt.

Indlægs forfatter: admin