De færreste danskere kan i dag klare sig uden et alarmsystem. Ikke nødvendigvis fordi verden er blevet så meget farligere, men fordi forsikringsselskaberne kræver det. Uden alarmsystem kan det være umuligt at få hus og indbo forsikret, i hvert fald til en fornuftig pris. Det er heller ikke kun husejere, der har brug for alarmsystemer. Hver bil har et, og alarmsystemer er også et must på dyrere både, campingvogne, motorcykler og endda cykler.
Mobile ting udstyres ofte med en GPS tracker. Umiddelbart lyder en GPS tracker ikke særlig sikker, fordi den nemt kan spores og derved deaktiveres. Men så nemt er det alligevel ikke. De bedre modeller er nemlig inaktive i ”hviletilstand”. Derved kan de ikke spores, fordi de ikke udsender nogen signaler. Først når den sikrede genstand sætter sig i bevægelse, eller når en ikke skjult tracker deaktiveres, aktiveres en skjult tracker, som har sit eget batteri. GPS trackere, dvs. alarmsystemer til mobile genstande, kræver abonnement. Samme gælder for de fleste alarmsystemer til huse og anden fast ejendom. Men ikke alle.
Hvorfor bruge et alarmsystem, når verden ikke er så farlig alligevel?
Selv om verden ikke er blevet et farligere sted, så er Danmark faktisk det land i Europa med fleste indbrud i private hjem. Så et alarmsystem som beskyttelse af hus og indbo giver rigtig god mening.
Alarmsystemer med abonnement fungerer sådan, at alarmen automatisk kontakter en alarmcentral. Typisk er det Falck eller et andet sikkerhedsselskab. Det kan også være en direkte tråd til politiet. Dette gælder som regel offentlige institutioner. Når selskabet får nys fra alarmen, vil du blive kontaktet. Sikkerhedsselskabet kontakter evt. også politiet, eller sender en vagtmand forbi. Men først efter det er blevet fastslået, at der ikke er tale om en falsk alarm. Falsk alarm er, når nogen udløser alarmen fx ved at indtaste en forkert kode.
I så fald har du 10 eller 15 minutter til at aflyse alarmen hos sikkerhedsselskabet med hjælp af en ekstra fejlalarm kode. Det foregår sådan, at du ringer til selskabet og oplyser fejlalarmkoden, så bliver alle yderligere foranstaltninger afblæst.
Hvordan fungerer et alarmsystem uden abonnement?
I stedet for at opkaldet går til et sikkerhedsselskab, er det dig selv, der bliver informeret. Det kan diskuteres, hvor vidt alarmsystemer med abonnement overhovedet giver mening. Tyve ved nemlig meget præcise, hvor megen tid der går mellem alarmen og inden nogen kan dukke op og forstyrre deres arbejde. De vil derfor altid være forsvundet inden det rent tidsmæssigt er muligt, at nogen kan reagere på alarmen. Et abonnement gør sådan set ikke meget for at beskytte din ejendom.
Læs mere om alarmsystemer uden abonnement på https://www.zafe.nu/
Med et alarmsystem uden abonnement er det dig, der bliver kontaktet. Så skal du selv kontakte myndighederne eller tage hjem i en fart. Her skal der dog nævnes, at selvtægt ikke er tilladt. Hvis du bliver voldelig overfor en tyv kan du risikere fængselsstraf for vold. Det lyder måske underligt, men loven er for at beskytte samfundet mod vild-vest tilstande.